İçeriğe geç

Blog

Hızlı Tablo Biçimlendirmek

Şirketimizin kullandığı CRM programından personel bilgilerini Excel’e aktarıyorum. Fakat Excel’e aktarılan veriler biçimsiz bir şekilde geliyor. Bunları biçimlendirmek için çok zaman kaybediyorum. Tüm tabloyu hızlı bir şekilde nasıl biçimlendirebilirim?

Hücre Stilleri

Excel sayfamda hazırlamış olduğum özetler için şirketimizin kurumsal renklerini kullanarak biçimlendirmek istiyorum. Fakat her rapor hazırladığımda biçimlendirme işlemini en başından yapıyorum. Oluşturmuş olduğum biçimleri kaydedebilir miyim?

Koşullu Biçimlendirme (Hücre Kurallarını Vurgula)

Satış temsilcilerimizin yapmış olduğu satış sonuçlarını bölge müdürlerine göndermeden önce yapılan satış miktarını göz önünde bulundurarak. Verilen hedefi geçen temsilcilerin satışlarını yeşil renk altında kalanları da kırmızı renk olmasını nasıl sağlayabilirim?

Koşullu Biçimlendirme (Hücre Kurallarını Vurgula)

Şirketimizin belirlemiş olduğu bölgelerde gerçekleşen satışları baz alarak en yüksek satışın yapıldığı ilk 3 bölgenin satışlarının otomatik renklenmesini nasıl sağlayabilirim?

Koşullu Biçimlendirme (Veri Çubukları)

Aylık Satışları tablo olarak yöneticime hazırlamaktayım. Aylar arasındaki satış farklarını görsel olarak ifade etmek için ayrıca grafik çizmek yerine tablo üzerinde bu işlemi nasıl gösterebilirim?

Koşullu Biçimlendirme (Renk Ölçekleri)

Satışlar arasında değer değişikliklerini renklendirmek istiyorum. Fakat rakamın değerine göre rengin tonu açıktan koyuya olmasını Excel’de nasıl gerçekleştirebilirim?

Koşullu Biçimlendirme (Simge Kümeleri)

Firmamız da çalışanlara prim verme kurallarımız var. %100 ve üzeri gerçekleştirenlere Yeşil Işık, %95 üzerindekilere Sarı ışık ve %95 altına ise kırmızı ışık yanmasını sağlayacak işlemi nasıl gerçekleştirebilirim?

Pasta Grafiği

Şirketimizdeki tüm gider kalemlerini tabloda sunmak yerine. Toplam gider içerisinde ki dağılımlarını gösteren bir pasta grafiği oluşturmak istiyorum. Gider rakamlarımız çok büyük olduğu için pasta grafik üzerinde rakam yerine yüzdelik dağılımlarını nasıl gösterebilirim?

Çizgi Grafiği

Şirketimizin üretmiş olduğu iki farklı ürün var. Bu ürünlerin aylık olarak Cirolarındaki değişimleri gösteren bir grafiği nasıl oluşturabilirim?

Sütun Grafiği

Ürünlerimizin satış rakamlarını ülkelere göre gösteren bir grafik oluşturmak istiyorum. Bunun için en uygun hangi grafiği kullanabilirim?

2 Eksenli Grafiklerle Çalışmak

Satışlarımızı grafik üzerinde hem Adet hem de Tutar bazında göstermek istiyorum fakat. Adet ve Tutar rakamları arasındaki fark büyük olduğu için Adetler grafikte görünmemekte. Bu iki veriyi tek bir grafikte nasıl gösterebilirim?

Mini Grafik

Şubemizi ziyaret eden müşteri sayısını Ay bazında günlük olarak grafikte göstermek istiyorum fakat veri sayısı fazla olduğundan grafik çok yoğun ve karmaşık görünmekte. Daha sade bir şekilde bu veriyi görsel olarak nasıl gösterebilirim?